Moto trke MotoGP

Rossi priznaje da planira da vozi do 2018.

Valentino Rossi priznao je u ekskluzivnom intervjuu za italijanski Gazzetta dello Sport, da planira da ostane u MotoGP-u do 2018. dok ne napuni 39. godina.

On će pokušati da ponovi uspreh iz 2015. u sezoni 2016. pre nego što odluči da li želi da obnovi svoj dvogodišni ugovor (najverovatnije sa Yamahom).

„Trebaće mi pet ili šest trka da odlučim, ali ja sam prilično uveren da mogu da nastavim još par godina a onda možda Yamaha kaže nešto, jer postajem sed! Ali sa 39. godina ću moći da vozim mnoge trke automobila, voziti najfascinantinije trke, 24 časa Le Mana ili Dakar.“

Ova vest je došla kao olakšanje kako za Yamahine tako i za šefove MotoGP-a , ali nakon impresivnog tempa koji je Rossi prikazao u 2015. kao i na nedavnim predsezonskim testovima, ovo i nije tako veliko iznenađenje.

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video