Rossi: „Previše sam forsirao“

Doktor je sjajno startovao trku i odmah je prešao u vođstvo, a zatim je svoju poziciju prepustio Yonny Hernandezu koji je imao mnogo manje da izgubi od Rossija i bio je spreman da više rizikuje. Zatim ga je pretekao Andrea Dovizioso, i Rossi je odlučio da je to trenutak da podigne tempo. Ali tek što je postigao tempo istaknuta je crvena zastava zbog loših vremenskih uslova.

Nakon restarta trke, Rossi pravi još jedan dobar start. Na trećem krugu pada i trku završava u šljunku. Pokušao je sve što je mogao da svoju M1 vrati u trku ali nije uspeo. Ovo je njegova prva sezona sa tri ne završene trke još od 2011.

Rossi: „To je velika šteta s obzirom na naš nivo brzine i konkurentnosti ovog vikenda na toj stazi. Mogli smo osvojiti važne bodove za šampionat nakon teškog vikenda i mogli smo zauzeti drugo mesto u šampionatu ispred Lorenza, ali nažalost napravio sam grešku. U drugoj polovini sam previše forsirao i ako sam već imao dobru prednost. Na tom krugu sam pokušao da guram i shvatim svoj nivo. Drugi deo trke počeli smo sa mekom zadnjom gumom, što je obezbedilo veoma dobro prijanjanje, ali nažalost prebrzo sam ušao u desetu krivinu. Mislim da smo juče imali dobru šansu, ali zbog moje greške izgubio sam mnogo bodova. Razlika, naročito za Marquezom, je prilično velika, ali moramo da nastavimo da naporno radimo i pokušamo da budemo konkurentni i sledeći put.“

 

 

 

 

 

Foto: autosport.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video