Rossi: „Pravim plan za sledeću sezonu“

Foto Alessandro La Rocca/LaPresse 12-09-2015, Sport-Motociclismo-MotoGP Gran Premio Tim di San Marino e della Riviera di Rimini - Misano World Circuit Marco Simoncelli - 2015 nella foto:Valentino Rossi, 3 tempo Photo Alessandro La Rocca/ LaPresse 2015 12september, Sport- MotoGP Gran Premio Tim di San Marino e della Riviera di Rimini - Misano World Circuit Marco Simoncelli - 2015 in the photo:Valentino Rossi, 3 tempo

Valentino Rossi izjavio je da uveliko pravi plan za sledeću sezonu. Neće odustati od borbe za desetu šampionsku titulu, iako je kraj prošle sezone bio težak.

Devetostruki svetski šampion bio je centralna figura velikog finala ovogodišnje sezone. Sve je počelo kada je optužio Marca Marqueza da pomaže Lorenzu da osvoji titulu. Ova prepirka završila se padom Marca nakon žestoke borbe sa Rossijem u toku trke u Maleziji. Valentino je dobio 3 kaznena poena od strane direkcije trke zbog ‘neodgovorne vožnje’ koja je naterala vozača Honde da ode preširoko i na kraju padne.

Kada se ova kazna dodala na ranije dobijen poen, imao je ukupno četiri i bio primoran da trku započne sa poslednje startne pozicije. Zbog toga, nije došlo do direktne borbe za titulu između Lorenza i Rossija. Jorge je trku završio na prvom mestu i osvojio treću šampionsku titulu.

Tokom Monster Energy Monza relija, Rossi je dao izjavu u kojoj je napomenuo da je nastavio da trenira nakon trke u Valensiji.

“ Prava sezona završena je u Valensiji, ali moja sezona biće gotova tek nakon ovog relija. Tokom decembra biću na odmoru. Nakon toga, počinju intenzivne pripreme za sezonu 2016. , pravim plan za napad na titulu. „

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video