Moto trke MotoGP

Rossi povukao žalbu

Valentino Rossi je nakon donošenja odluke o tri kaznena poena u Maleziji odlučio da se na odluku žali sudu za sportsku arbitražu (CAS) kako bi se njegova kazna prenese na sledeću sezonu ili ublažila.

Odluka na koju se Italijan žalila odnosila se na tri kaznena poena, zbog kojih je morao da startuje sa začelja. Žalba je podneta sudu za sportsku arbitražu, a 5. novembra 2015. godine, jedini imenovani arbitar Prof. Ulrich Haas iz Nemačke je odbacio mogućnost da se kazna odloži za neku od narednih trka.

Valentino Rossi je poslednju trku u sezoni, na stazi Ricardo Tormo u Valensiji startovao sa začelja, usled čega je izgubio titulu, bez previše mogućnosti da se za istu bori.

Sada je Valentino Rossi obavestio CAS da ne želi da nastavi sa svojom žalbom. Shodno tome, arbitražni postupak je obustavljen, te na snagu stupa FIMova odluka, odnosno kazna koju je Rossi već odlužio više neće biti razmatrana.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video