Rossi: Pokušao sam da preteknem Danija

Vozač Movistar Yamahe, Valentino Rossi, odradio je sjajan posao na trci u Nemačkoj i povećao svoju prednost u šampionatu. Rossijeva treća pozicija donela mu je ukupno 13 bodova prednosti nad drugoplasiranim Lorenzom iza kog je Iannone sa 48 poena zaostatka.

“ Pre svega, podijum je veoma bitan, ali uvek želite da budete bolji od trećeg mesta. Ovog vikenda mislim da je treće mesto najbolje što smo mogli da ostvarimo jer je Marquez bio bolji od nas. Bilo mi je važno da budem ispred Lorenza zbog pozicije u šampionatu. Mislim da smo odradili dobar posao, od zagrevanja, do trke, motor me je slušao i mogao sam da vozim agresivno. Iako sam dodao samo 3 boda prednosti i ona su važna. Najbolje reči koje opisuju ovu trku su – pokušao sam da preteknem Danija. Dao sam sve od sebe, ali je on u poslednjih nekoliko krugova bio prebrz. Mada mi je i to pomoglo da pobegnem od Lorenza. Ostao sam uz Danija nekih desetak krugova jer sam znao da je to dovoljno da se ostvari prednost. Potreban mi je odmor, radio sam veoma naporno za ovo prvenstvo i nisam imao pauzu još od februara. Išao sam u teretanu, vozio motor i trenirao stalno. Sada je vreme da se malo opustim.“

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video