Rossi: „Pod pritiskom sam“

Valentino Rossi priznao je da će ovog vikenda na trci u Misanu biti pod dodatnim pritiskom jer želi da poveća svoju prednost u šampionatu. On je iskoristio kišu u Silverstonu, pobedio i napravio prednost od 12 poena ispred svog timskog kolege Jorgea Lorenza.

Devetostruki svetski šampion ove godine ni jednom nije završio trku van pobedničkog postolja, a na stazi Marco Simoncelli ima dosta uspeha – prošle godine je pobedio, kao i 2008. i 2009. , treće mesto 2010. godine i drugo mesto 2012. godine.

Rossi, čija je rodna Tavullia na samo 20 minuta vožnje od staze, izjavio je:

“ Stigli smo u Misano, a ja već počinjem da osećam pritisak, najviše od navijača, prijatelja i porodice, ali stvarno volim ovu stazu. Uvek je odlična atmosfera u Misanu. Ovo je stvarno moja domaća trka, posebno jer je Tavullia na samo 10 kilometara odavde. Prošle godine sam ovde vozio veliku trku. Verujem da će Jorge i sada biti brz, tako da će biti zanimljivo. Moram dobro da započnem vikend, kako bih ga završio na najbolji mogući način. „

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video