Auto trke Rally

Rossi osvojio Monza Rally Show

Valentina Rossija navikli smo da gledamo na dva točka, ali već tradicionalno početkom decembra Rossi prelazi na četiri točka, sa kojima učestvuje na popularnom Monza Rally Show-u.

Doktor je još jednom pokazao svoj šampionski gen i stigao do pete pobede na ovom reliju, na kome su učešće uzeli i popularni reli vozači poput Danija Sordoa.

Pomenuti Sordo osvojio je drugo mesto na ovom reliju, dok je Marco Bonanomi osvojio treću poziciju na ovoj trci. Rossi je vođstvo nad Sordom preuzeo nakon drugog brzinaca, od ukupno deset koliko ih je voženo, kada je Sordo kažnjen.

Kupite TRKE.rs novogodišnju majicu. Kliknite za više informacija. 

Do kraja relija Italijan je uspeo da iskontroliše situaciju i završi sa 18,4 sekundi prednosti nad drugoplasiranim, dok je trećepolasirani zaostajao pola minute. Poziciju četiri osvojio je Alessandro Bosca, dok je na petoj poziciji završio Roberte Brivio, kome je suvozač bio rođeni brat i Suzukijev inženjer Davide Brivio.

foto: paddock-gp.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video