Rossi osvaja dramatičnu trku u Silverstonu

Valentino Rossi osvojio je svoju četvrtu pobedu u svezoni posle majstorske vožnje u kišnim uslovima, dok su Petrucci i Dovizioso osvojili preostala mesta na podijumu.

Rossi je pobedom u dramatičnoj vlažnoj trci u Sliverstonu potvrdio vođstvo u MotoGP šampionatu, dok je Jorge Lorenzo izgubio važne bodove u borbi za titulu nakon što je završio na četvrtoj poziciji iza Petruccia i Doviziosa.

Vozač Movistar Yamaha savladao je opasne vremenske uslove preuzimajući vođstvo od Lorenza u ranim fazama dok je Marc Marquez pao u 13. krugu i time okončao svoju borbu za titulu.

Danilo Petrucci vozio je trku svog života i izborio se za prvi MotoGP podijum a na kratko je imao priliku i da sustigne Rossija u završnim fazama.

Andrea Dovizioso obezbedio je osvajanjem poslednjeg mesta na podijumu skoro savršen dan za Ducati.

Kompletne rezultate možete pogledati na: MotoGP Silverstone

 

 

Foto: motogp.com

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video