Rossi: „Osećam da mogu bolje“

Valentino Rossi razočaran je što sutrašnju trku počinje sa 8. pozicije. Rossijev prvi brzi krug obezbedio mu je 8. mesto na tabeli sa vremenom od 1‘39.631. On je zatim uspeo da na kratko uhvati ritam i za pola sekunde poboljša vreme i sa 1‘39.116 kratko se našao na petoj poziciji. Vratio se u boks po nove gume i na stazu izašao na šest minuta do kraja kvalifikacija. U poslednjim minutama uspeo je da spusti vreme ispod 39s i sa vremenom od 1‘38.890 obezbedi sebi treći startni red.

Valentino Rossi: „Bio sam veoma uznemiren na kvalifikacijama jer sam osećao da mogu bolje. Naša strategija nije bila savršena, upali smo u gužvu i nažalost nismo mogli da napredujemo. Sa druge strane, sa tvrdim gumama motocikl dobro funkcioniše i imao sam dobar tempo, i to je najvažnije za trku. Moramo da radimo na pojedinim mestima jer još uvek ima problema koje moramo da rešimo, mi ćemo pokušati da napredujemo i damo najbolje što možemo u trci. Normalna guma je suviše mekana tako da ću za trku verovatno koristiti ekstra tvrdu zadnju gumu.“

 

 

Foto: yamahamotogp.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video