Rossi o incidentu u Aragonu

Zbog iznenadno odložene medijske konferencije povodom pada u Aragonu, Movistar Yamaha objavila je sledeći intervju sa Valentinom Rossijem.

Rossi je iz predostrožnosti poslat u bolnicu zbog potresa mozga i sumnje u mogući gubitak svesti, posle teškog pada u četvrtom krugu Grand Prix-a. Italijanski vozač pao je sa svoje M1 kada je prešao peko klizave veštačke trave koja se nalazi između staze i dela asfalta van nje (predviđenog za izletanje). Sedmostrukog MotoGP šampiona pregledao je Dr. Michele Zasa iz Clinica Mobile nakon čega je on odgovorio na sledeća pitanja.

Valentino, kako ste danas?

Valentino Rossi:

“Dobro sam, sve je u redu, što je i najvažnije. Sinoć sam imao umerenu glavobolju, ali danas sam dobro. Baš šteta, pre trke smo napravili promenu koja bi mi jako pomogla, motor je bio dobar, dobro sam vozio, smanjio sam razliku tokom nekoliko krugova i bio sam u grupi vodećih vozača. Osećao sam se dobro i bio sam siguran da će ovo biti dobra trka za mene, tako da je pad bio stvatno velika šteta. Na neki način meni je drago, jer i ako smo imali težak vikend u nedelju smo bili konkutentni, a ova staza nama ne bi trebalo da odgovara”.

Da li ste gledali trku? Šta možete reći o svom padu i o vožnji vaših rivala?

Valentino Rossi:

“Nažalost, kao i Iannone ( imao je veliki pad u drugom krugu) otišao sam na veštačku travu. To je uvek veoma opasno, posebno u ovakvim slučajevima jer je staza i dalje bila mokra od jutarnje kiše, ništa nisam mogao da uradim. Marc i Dani su ostali na stazi sa slick gumama i preuzeli veliki rizik, te su obojica pala. U mom slučaju da sam, izleteo sa staze metar ranije samo bih otišao prešitoko, umesto što sam dodirnuo travu i pao”.

Kako gledate na trke koje dolaze?

Valentino Rossi:

“Sada dolaze tri azijske trke za redom, tri prelepe trke i sve staze dobro poznajem. Sve ih mnogo volim. Daću sve od sebe kao i u prethodnim trkama”.

Rossi je sada tri boda iza Pedrose i samo dvanaest ispred pobednika trke u Aragonu Jorge Lorenza, u borbi za drugu poziciju u generalnom plasmanu.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video