Rossi: Nisam baš zadovoljan

Valentina Rossija su omeli problemi sa vibracijama na njegovoj Movistar Yamahi, drugog dana testa u Sepangu, ostavljajući italijanskog vozača frustranim zato što nije uspeo da ostvari pozitivan dan u Maleziji.

Rossi je postavio drugo najbolje vreme u sredu, samo desetinu sekunde iza Marca Marqueza (Repsol Honda), ali je skliznuo na šesto mesto drugog dana, sa najboljim krugom od 2m 00.676s, završivši 0.713s iza svog timskog kolege, Jorgea Lorenza.

„Vibracije su ovog jutra bile veliki problem, i od samog početka nisam mogao da vozim 100%, tačnije u krugu sa novim gumama sam bio sporiji u odnosu na jučerašnji dan. Očekivali smo da idemo malo brže, kao što je Jorge (Lorenzo). Popodne smo popravili vibracije,  ali smo morali da promenimo ravnotežu mnogo, i na kraju, nije mi se svidelo – nisam baš zadovoljan.

„Moj tempo nije bio toliko loš, pogotovo što sam bio u mogućnosti da idem malo brže nego juče, ali mislim da možemo još bolje, tako da će ujutru biti važno da pokušam i obrnem dobar krug sa novim gumama. Kasnije ćemo uraditi simulaciju, ne znam koliko krugova,  da bih pokušao da bolje razumem tempo.“

Rossi je bio zbunjen da objasni probleme sa vibracijama, i nada se mnogo boljem ishodu u petak, na poslednjem danu testa.

„Modifikovali smo nešto u motociklu, pokušali smo nešto drugo, ali na kraju smo se vratili, kao juče. Kako god, imao sam vibracije, a zašto, ne znam.. Pokušali smo da promenimo gumu i sa novim setom guma je bilo malo bolje, ali u svakom slučaju, to je tri desetine sporije u odnosu na juče (na novim gumama). Mi ćemo pregledati podatke i pokušati da razumemo, ukoliko je sve u redu sa kvačilom, kočenjem motora, sutra ćemo još jednom pokušati.“

Bivši vozač Ducatije je takođe priznao da će Andrea Dovizioso i Andrea Iannone  možda imati potencijala da se bore sa fabričkim vozačima Honde i Yamahe ove sezone, ukoliko njihov GP15  dostigne očekivanja.

„Oni su brzi i imaju tempo, takođe imaju prednost ekstra mekih guma, i možda je to dobro kada je Ducati spor, ali ne razumem zašto baš. U svakom slučaju, mislim da su prilično dobri i zavisi od njihovog novog motocikla da li su sposobni da naprave korak napred; ukoliko je njihov motocikl dobar, onda se mogu boriti sa nama.“

 

Foto: www.crash.net

Video