Rossi nije zadovoljan motorom

Situacija u šampionatu je veoma napeta. Lorenzo i Rossi, dva vozača Yamahe, imaju podjednak broj poena, međutim, razlika u prvim slobodnim treninzima iznosila je gotovo celu sekundu.

Valentino Rossi je u izjavi za MotoGP.com izjavio da jutarnji trening i nije bio toliko loš, ali su se problemi javili tokom popodnevnih treninga, kada su pokušali da dodatno ušteluju motor, kako bi produžili život gumama.

Prema njegovim rečima, nije se osećao najbolje na motoru i izgubio je pozicije. Sada je bitno da tokom trećeg treninga ispitaju još neke stvari i na osnovu prikupljenih podataka pripreme motor za kvalifikacije i samu trku.

Ono na šta se Rossi osvrnuo svakako su vremenski uslovi koji u Velikoj Britaniji mogu biti zaista promenljivi. Svi se nadaju suvim treninzima, međutim kiša uvek može da pokvari zabavu. Ukoliko bude kiše, sigurno je da niko neće popraviti postavljeno vreme i da Rossi ide direktno u Q2.

foto: MotoGP.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video