Rossi nepovređen nakon pada u trećem krugu

Valentino Rossi je imao ne baš dobar start na finalnom predsezonskom MotoGP testu u Kataru, i pao tokom svog trećeg kruga.

Movistar Yamaha vozač je pao na osmom skretanju, koji ga je koštao jedan set guma od tri izdvojenih za dan otvaranja testa na Losail stazi.

Rossi je ipak nepovređen i uspeo je da postavi osmo najbrže vreme od 1m 55.938s, iza vozača satelitske Honde Cala Crutchlowa, uprkos nemogućnosti da napada vreme u završnici treninga.

“Na kraju, danas i nije bilo tako loše. Imao sam dosta dobar tempo, radili smo malo na motociklu i unapredili podešavanja. Nažalost, imao sam pad na početku treninga, jer se viljuška slomila i ulje iscurelo na zadnju gumu,” rekao je Rossi.

“Srećom nisam bio povređen, ali sam imao jedan manje pneumatic, pa sam morao da radim ceo dan sa dva seta, i nisam bio u stanju da napadam vreme na kraju. Osećaj je prilično dobar za prvi dan, prolazna vremena nisu tako loša i izgleda će ove godine borba biti teška, jer su svi motori i vozači veoma jaki,” dodao je Rossi, koji je kritičan prema Ducatiju, koji je bio najbrži u subotu.

“Sutra moramo da nastavimo da radimo na motociklu. Nemamo puno novih stvari, ali ćemo nastaviti da radimo na ravnoteži i podešavanjima, i pokušaćemo da poboljšamo prolazno vreme.”

Rossi je završio prvi dan 0.673s iza Ducatijevog vozača, Andree Iannonea, koji je postavio vreme.

 

Foto: www.crash.net

Video