Rossi: „Neće biti lako, ali ćemo pokušati“

Nakon Rossijeve spektakularne pobede na prvoj trci sezone pre skoro dve nedelje, on odlazi na COTA (Circuit Of The Americas) ovog vikenda u pozitivnom raspoloženju.

Sezona 2015. tek što je počela, ali prva MotoGP trka pružila je fanovima mnogo akcije i drame. Rossi je vozio brilijantnu trku od osme pozicije na gridu sve do pobede.

Devetostruki šampion sveta ima za cilj da svoju formu nastavi na COTA, iako doduše nije veliki fan staze u Teksasu na kojoj je najbolji rezultat postigao 2013. osvajanjem šeste pozicije. Međutim, on i dalje sa uzbuđenjem očekuje izlazak na stazu nakon senzacionalnog početka sezone i ponovo će dati sve od sebe u borbi za poziciju na podijumu.

Valentino Rossi: „Početi šampionat sa pobedom je zaista lepo, ali sada se moramo potruditi da svuda budemo jednako konkurentni kao što smo bilu u Kataru. Austin nije naša omiljena staza. Iako je staza vrlo moderna i ja zaista volim pojedine krivine, dva duga pravca su naše slabe tačke. Naši protivnici su jaki, ali je isto tako tačno da je naš motocikl ostvario veliki napredak. Veoma sam zadovoljan sa YZR-M1. Naporno ćemo raditi da nađemo najbolje moguće rešenje, kao što smo uradili na Losailu. Nakon pobede u Kataru svi smo veoma motivisani i spremni smo za sledeći vikend. Voleo bih da se popnem na podijum. Neće biti lako, ali ćemo pokušati!“

Massimo Meregalli – direktor tima: „COTA je sjajna staza, ali ranije nije bila naklonjena Yamahi. Ove godine pozabavićemo se ovim vikendom na potpuno drugačiji način od onoga kako smo radili u predhodne dve godine. Poboljšali smo motocikl i naši vozači su u top formi tako da su naša očekivanja za ovaj vikend dobra, naročito nakon prve trke sezone u Kataru. Znamo koje su naše mogućnosti i radujemo se početku ovog vikenda.“

 

Foto: gpmalaysia.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video