Rossi: „Ne želim da kalkulišem“

Jedan od mogućih osvajača šampionske titule u MotoGP kategoriji, Valentino Rossi, odbio je da se priključi kalkulacijama mogućih scenarija koje bi mu obezbedile desetu titulu. Odlučio je da vidi šta će se dešavati iz trke u trku.

Rossi je povećao svoju prednost u šampionatu na 18 poena ispred svog timskog kolege i konkurenta Jorgea Lorenza, nakon što je trku u Japanu završio kao drugoplasirani, iza Danija Pedrose. Ovaj rezultat mogao bi biti i presudan za osvajanje njegove desete titule. Na konferenciji za medije, održanoj nakon trke, Rossiju su novinari rekli da može postati šampion čak i ako preostale 3 trke završi na drugom mestu, a Lorenzo na prvom. Ipak, Rossi nije želeo da kalkuliše.

“ Za mene, to je nemoguće. Mi ne možemo uvek da budemo na prve dve pozicije. Honde su tu i biće veoma teško. Pred nama su tri potpuno drugačije staze, ali i vremenski uslovi. Nikada ne kalkulišem, retke su situacije kada je to potrebno. Naš cilj je da se na sledećoj trci skoncentrišemo da budemo ispred Lorenza. Daćemo sve od sebe. To je naš cilj sada.  “

Rossi je priznao da je uz Pedrosu uspeo da se ubrza, sustigne do tada vodećeg Jorgea i na kraju ga prestigne u krivini broj 3.

“ Dani mi je pomogao jer je došao u pravom trenutku. Išao sam za njim, postepeno sustižući Lorenza. Ipak, bilo je malo čudno, jer je Jorge u ovom delu trke obično lošiji. Usporavao je postepeno, ali je distanca između nas bila ista. Pneumatici su igrali važnu ulogu juče. Uspeo sam svoje da delimično sačuvam i na kraju to i iskoristim.  “

Rossi je odlučio da trku vozi bez aerodinamičnih dodataka, popularnih krilaca, dok ih je njegov timski kolega stavio na svoj M1.

“ Po meni, bolje je bez njih. Iskreno, ne znam zašto ih Jorge koristi. „

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video