Moto trke MotoGP

Rossi nakon pada – “Ja sam u redu, ali je ovo sramota”

Devetostruki šampion sveta, Valentino Rossi, startovao je sa prve pozicije na MotoGP trci u Japanu, na stazi Motegi, po prvi put od 2008. godine kada je i pobedio na ovoj stazi. Međutim, trku je završio u šljunku, već nakon nekoliko krugova trke. Zahvaljujući ovom potezu, Marquez je stigao do svoje treće MotoGP titule.

Nakon pada, Rossi nije povređen, ali je morao da se pomiri s tim da je šampionska kruna ponovo isklizla iz njegovih ruku, a želeo je da je osvoji po deseti put.

Valentino Rossi – “Pre svega, želeo bih da vam kažem da sam ja u redu I da sam prošao bez povreda. S druge strane, sramota me je jer sam bio prilično jak iimao sam dobar tempo u trci. Nažalost, početak nije bio fantastičan I ja sam izgubio pozicije od Marqueza i Lorenza. Marquez malo brže od mene uspeo da obiđe Lorenza, a ja sam izgubio malo više vremena zaglavljen iza njega iako sam imao dobar tempo. Bio sam spreman da izvučem maksimum iz sebe i motora, kako bih uhvatio Marqueza, ali sam izgubio prednji točak. Iskreno, nisam osetio da sam ušao preširoko ili preusko, samo sam izgubio prednji kraj I logično napravio grešku.

 

foto: MotoGP.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video