Moto trke MotoGP

Rossi: „Nakon MotoGP-ja, voziću automobile“

Valentino Rossi izjavio je da želi da nastavi trkačku karijeru na četiri točka, nakon što se bude povukao iz MotoGP šampionata. Vozač Movistar Yamahe, koji će u februaru napuniti 37 godina, dodao je da su njegove pripreme za sledeću sezonu uveliko u toku, nakon što je u poslednjoj trci izgubio u borbi za titulu od Jorgea Lorenza.

Nakon što je potvrdio da je želja za osvajanjem desete šampionske titule i sedme titule u MotoGP šampionatu postala veća nakon poražavajućeg kraja sezone 2015, Rossi je dodao da želi da se, kada bude smatrao da je za to vreme, povuče iz MotoGP-ja, a svoju trkačku karijeru nastavi vozeći automobile.

“ Volim da vozim automobile. Tu strast mi je preneo moj otac Graziano, koji je nakon što je prestao da vozi trke motora nastavio svoju karijeru vozeći reli. To me ispunjava, isto kao i njega. Želim da još nekoliko godina provedem u MotoGP-ju, ali kada osetim da je trenutak za povlačenje, to ću i uraditi. Nakon toga ću sigurno voziti auto trke. Nisam siguran da li će to biti reli ili nešto drugo. “

Nakon osvajanja četvrte pobede na Monster Energy Monza reliju, Rossi je objasnio da voli ove događaje na kojima može pokazati strast prema automobilima.

Valentino je u 2006. godini imao i ponudu da pređe u Formulu 1, testirao je i bolid Ferrarija. 2002. godine vozio je reli u Velikoj Britaniji, a 2006. na Novom Zelandu. Oba puta, bio je jedanaesti. 2008. se vratio u Veliku Britaniju i završio trku na 12. poziciji.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video