Rossi: „Najvažnije je da ostanem uz Lorenza“

Ako se Silverstone, ili titula 2015, svede na borbu u poslednjem krugu između Valentina Rossija i Jorge Lorenza, istorija nam govori da bi se Italijan mogao naći na vrhu.

Problem za Doktora je što u poslednje dve trke jednostavno nije bio dovoljno brz da ostane uz Španca, koji je nadoknadio zaostatak od 29. bodova i sada ima jednak broj bodova kao i Rossi.

„Ako budem u mogućnosti da ostanem na ovom nivou brzine i startujem sa boljih pozicija u kvalifikacijama i naročito budem brz od prvog do poslednjeg kruga kao što je to Jorge u stanju da uradi, mislim da se možemo boriti do kraja,“ rekao je Rossi.

„Ako budem u stanju da ostanem sa njim na stazi, u borbi se svašta može dogoditi i važno je imati iskustvo, biti jak i fokusiran. Ali prva stvar je da pokušam da budem brz kao Jorge.“

Rossi, najstariji vozač na MotoGP gridu, bori se za osmu MotoGP krunu šest godina nakon svoje poslednje osvojene titule.

„Ova će sigurno biti najteža, zato jer pokušavate da pobedite ili da se borite protiv Marca i Jorgea, u momentu njihove karijere kada su oni na vrhuncu, i zato je sigurno najteža.“

„2009. mogao sam da pobedim Jorgea, ali sam imao više iskustva od njega. Bio sam ispred njega sa više tački gledišta. Sada je teže. Ali o važnosti za šampionat, ne znam, ostale su za mene takođe veoma važne.“

 

 

Foto: motogp.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video