Rossi najbrži pred kvalifikacije

Valentino Rossi, devetostruki šampion sveta u motoiklizmu, odvezao je najbrži krug u Jerezu, čime je bacio senku na španske vozače koji se nadmeću ko će biti najbrži u rodnoj zemlji.

Sa vremenom 1.39,244 Italijan je bio brži za 0,046 sekundi u odnosu na Marca Marqueza koji je zauzeo drugu poziciju. Pol Espargaro pokazao je dobru vožnju i uz zaostatak od 0,191 sekundi zauzeo treću poziciju.

Jorge Lorenzo, Španac kome je ovo poslednja sezona u Yamahi, jer će od sledeće godine braniti boje Ducatija, zauzeo je četvrtu poziciju uz zaostatak od 0,246 sekundi u odnosu na klupskog kolegu i najvećeg rivala Valentina Rossija.

Dani Pedrosa je takođe bio dobar na domaćem terenu te je zauzeo poziciju broj pet, ispred Vinalesa koji se uz dobru vožnju našao ispred Andree Doviziosoa, ujedno i najbržeg Ducatijevog vozača danas.

Aleix Espargaro završio je trening na osmoj poziciji ispred Iannonea i Barbere. Zanimljivo je da je prvih deset vozača u svega 0,584 sekundi.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video