Rossi najbrži na jutarnjem testiranju u Sepangu

Predsezonsko tesitanje održava se u Sepangu, a timovi nisu gubili vreme za oprobavanje novih mašina, te se na stazi nalazi 30 vozača. Svi MotoGP vozači voze, osim povredjenog Yonnya Hernandeza. Na stazi je i pet probnih vozača različitih timova.

Najbolje vreme postavio je Valentino Rossi (2’00.380), ostavivši iza sebe svog timskog kolegu Jorgea Lorenza koji vozi sličan YZR-M1 prototip koji su testirali u Valensiji krajem 2014. godine. Yamaha testira kraću izduvnu cev.

Rossijev i Lorenzov kolega iz Yamaha Tech 3, Pol Espargaro dobro se pokazao ovog jutra, dok je malo slabiji bio Bradley Smith.

Aktuelni svetski šampion u MotoGP klasi, Marc Marquez i njegov timski kolega Dani Pedrosa bili su blizu samog vrha liste. HRC je u Sepang došla sa čak 10 motocikala, za Marca, Pedrosu i njihove test vozače, a među njma se našao i motor iz 2014. za poređenje, kao i prototip za razvoj onog za 2015. .

Novi CWM LCR Honda za Cala Crutchlowa i Jacka Millera ponovo se uhvatio u koštac sa njihovim RC213V i Open spec RC213V-RS motorima, jer se Miller naročito fokusira na korišćenje i unapređenje Magneti Marelli MotoGP paketa elektronike – Australijanac želi da izvuče maksimum iz kontrole proklizavanja.

Vozači Ducatia – Andrea Dovizioso i njegov novi timski kolega Andrea Iannone vozili su GP14.3 – naslednik GP14.2 – sa novim GP15 biće u Sepangu 2, krajem februara. Spoljni izgled GP14.3 je drugačiji, Iannone testira novu prednju karoseriju, dok su odrađene neke ispravke i na elektronici.

Aprilia Gresini sa Alvarom Bautistom i Marcom Melandriem nastavljaju da rade sa novom mašinom i pneumatskim ventilima motora koji su koristili i u novembru. Za ovaj italijanski brend test vozač je Michael Laverty, koji je takođe na stazi.

Aleix Espargaro i novajlija u MotoGP-ju Maverick Viñales naporno rade na Suzukiju GSX-RR bikes. Viñales je sve iznenadio zaostajući za Espargarom nešto manje od sekunde.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video