Rossi najbrži na prvom danu testiranja u Sepangu

Valentino Rossi našao se na vrhu tabele vremena prvog dana drugog Sepang MotoGP pred sezonskog testa. Yamahin vozač odvezao je krug za 2:00.414 i završio dan sa 0.1s prednosti ispred Repsol Honda vozača Danija Pedrose.

Braća Espargaro Pol i Aleix zauzeli su treći i četvrtu poziciju. Pol Espargaro bio je 0.462s iza Rossija i najbrža Yamaha Tech 3 nakon današnje finog podešavanja elektronike YZF-M1 i 0.179s ispred njegovog brata Aleix Espargara koji je prikazao inzvanredne performanse na njegovom Suzukiju GSX-RR završivši na četvtoj poziciji sa vremenom od 2’.01.055. Pol je imao 0.3s prednosti nad fabričkim vozačem Yamahe Jorge Lorenzom uprkos tome što je bivši šampion sveta vozio noviju mašinu sa specifikacijama za 2015. Espargarov kolega Maverick Vinales, takođe je imao dobar dan, završivši kao najbolje plasirani novajlija na devetoj poziciji.

Marc Marquez bio je šesti, poziciju iza Lorenza, dok je Cal Crutchlow na LCR Hondi bio samo delić sekunde iza njega. Crutchlow je bio najbrži od britanskih vozača sa minimalnom prednosti ispred Bradley Smitha. Bradley Smith nastavlja svoj oporavak od povrede i našao se iza Crutchlow za samo 0.019s na Monster Yamaha Tech 3 YZF-M1.

Andréa Dovizioso kompletirao je prvih deset vozača sa novim Ducatijem GP15 na prvom nastupu. Odvezao je samo 23 kruga a italijanski tim nastavio je da se navikava na novi motocikl. Doviziosov timski kolega Andrea Iannone bio je petnaesti.

rossis204dovizioso hrc suzukilcr

Foto: motogp.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video