Rossi: Nadam se da ovaj ugovor nije moj poslednji

Devetostruki svetski šampion, Valentino Rossi, je otkrio da mu je stalo da ostane u MotoGP-iju i nakon njegovog trenutnog ugovora sa Yamahom, koji ističe 2016.godine.

Rossi, koji je trenutno vodeći u šampionatu, nakon jedne pobede i trećeg mesta u Kataru i Ostinu, uoči treće trke u Argentini na Termas de Rio Hondo stazi (koja je ovog vikenda), je prokomentarisao svoj trenutni ugovor sa Yamahom.

36-godišnjak kaže da se nada da ova godina neće biti njegova poslednja, pošto mu je cilj da nastavi trkanje u premijer klasi i u 2017.

Rossi, govoreći na pres konferenciji nakon trke u Ostinu, je rekao: „Imam ugovor na dve godine, i nadam se da neće biti poslednji.“

Italijanska zvezda Rossi je prošlu godinu završio kao drugoplasirani u šampionatu iza Marca Marqueza, a ovu sezonu je započeo žestoko na Movistar Yamahi M1, sa još jednim podijumom u Teksasu, ističući napredak koji je Yamaha napravila tokom zime.

„Voditi u šampionatu posle dve trke nije nešto toliko važno, zato što je šampionat dug. U svakom slučaju je dobro to što smo na vrhu posle Ostinu, koja je jedna od najtežih staza za Yamahe,“ rekao je Rossi.

„Uvek sam se dosta borio na ovoj stazi, takođe sa prednjim gumama, ali ove godine je bolje, i srećan sam što nisam bio loš tokom treninga; bio sam manje-više u top 4.“

Rossi je na vrhu tabele, iza njega sa jednim bodom manje je Ducatijev vozač Andrea Dovizioso, dok je Hondin Marc Marquez treći, sa pet bodova manje.

 

Foto: www.foxsports.com

Video