Rossi – Motocikl bez krila je lepši

Juče su završeni trodnevni testovi na Sepangu, stazi koja je već tradicionalno domaćin prvog zimskog MotoGP testa. Iako se Doktor plašio da će Yamaha biti iza konkurencije, to se nije desilo.

Nakon tri dana, Lorenzo je ukupno prvi, dok je Rossi četvrti i kasni sekundu za njim. Između su vozači koji smeju da koriste meke gume.

Rossi je tokom testiranja isprobao obe verzije Yamahe M1 za 2016. godinu. Jedan od modela okrenutiji je ka modelu iz 2015. godine, dok se na drugoj verziji vide radikalne promene.

„Srećan sam zbog ovog testa, pre svega, zato što testirali mnogo stvari koje smo imali na umu i koje su nam dale dobre informacije o unapređenju motora. I dalje ne znamo da li da se oslonimo na prošlogodišnji model ili da idemo sa radikalnim promenama. Na Phillip Islandu ćemo ponovo testirati oba, jer novi na kraju uopšte nije loš. Mislim da su inženjeri uradili dobar posao sa elektronikom i gumama. Probao sam motor sa zakrilcima, zanimljiva su i menjaju tok vazduha, ali ne vidim razliku. Preferiram motor bez krila, jer je mnogo lepši.“ – Valentino Rossi.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video