Rossi: Moramo više da se potrudimo

Sa zaostatkom od nešto više od pola sekunde za vodećim, Rossi je drugi slobodan trening završio na sedmoj poziciji.

Valentino Rossi započeo je vikend u Nemačkoj na isti način kao i u Assenu, bio je brz i stalno na stazi. Ovaj plan je uspeo i Rossi je onda imao vremena da radi na podešavanjima na svojoj Yamahi YZR-M1. Iskusni Italijan nastavio je da eksperimentiše tokom FP2, probajući novu asimetričnu gumu, koju je Bridgestone napravio isključivo za Sachsenring.

U drugom delu nije uspeo da popravio svoje vreme iz prvog treninga, ali je ostao na samo pola sekunde zaostatka za Marcom Marquezom. Rossi je nakon treninga bio zadovoljan, ali svestan da sutra mora još puno da radi, posebno na kvalifikacijama.

“ Nije bilo loše danas, jer smo jutros počeli veoma intenzivno. U popodnevnim satima, temperatura je porasla i bilo je teže kontrolisati motor koji je počeo da proklizava. Radili smo dobro i uspeli da se poboljšamo u nastavku dana. Postavio sam najbolje vreme na poslednjoj deonici, na gumi koja je vožena već 20 krugova, tako da smo odradili dobar posao. Srećan sam što smo vikend započeli na dobrim podešavanjima i imamo vremena za detalje. Moj tempo nije loš, ali nije ni fantastičan i zato moramo da radimo na tome. Odlučio sam da koristim asimetričnu gumu tokom celog popodneva i prvi utisak je dobar. Imala je dobro prijanjanje i u desnim i u levim krivinama.  „

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video