Moto trke MotoGP

Rossi: Moramo biti oprezni sa Marquezom

U Assenu Valentino Rossi ostvario je pobedu kojom je postao vozač sa najdužim periodom pobeđivanja, od skoro 15 godina. S obzirom na to da je poslednjih 12 trka završio na podijumu, vozač Yamahe oseća se sigurno  i dramu sa kraja poslednje trke ostavio je iza sebe.

U Sachsenringu Rossi ima 5 pobeda, od kojih su 4 u kraljevskoj klasi. Poslednje prvo mesto na ovoj stazi osvojio je u 2009. godini, a poslednji podijum ovde ostvario je 2011. godine kada je vodio žestoku borbu sa Caseyem Stonerom i tada završio treći.

Assen je pokazao da je Rossi prevazišao probleme sa kvalifikacijama, zauzevši pol poziciju prvi put u 2015. godini. Uprkos ovome, ali i Rossijevoj sjajnoj vožnji ove godine, svestan je da će Lorenzo i Marquez ponovo pokušati da ugroze njegovu pobedu.

“ Spreman sam za Sachsenring i u ovu trku ulazim sa pozitivnim mislima. Uspeo sam da malo popravim prednost u šampionatu koja se smanjila u prethodnih par trka. Imati deset poena prednosti nakon 8 trka nije nimalo loše i srećan sam zbog toga. Sada idemo u Nemačku gde će biti vrlo važno pokazati da smo konkurentni. Svestan sam toga da moji konkurenti rade na tome da se vrate na vrh, što su pokazali i u Assenu, ali nisam popustio. Marc će verovatno biti blizu nas i u narednim trkama i moramo obratiti pažnju na njega. Moj plan je da uradim sve isto kao u Holandiji, da dam sve od sebe još od prvog treninga. Jorge će sigurno biti jak i ovog vikenda, a to me samo dodatno motiviše da se trudim.  “

Nakon trke u Nemačkoj, vozači idu na odmor i imaće vremena da osmisle nove taktike i poboljšanja.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video