Rossi: „Moraću da dam sve od sebe“

Foto Alessandro La Rocca/LaPresse 12-09-2015, Sport-Motociclismo-MotoGP Gran Premio Tim di San Marino e della Riviera di Rimini - Misano World Circuit Marco Simoncelli - 2015 nella foto:Valentino Rossi, 3 tempo Photo Alessandro La Rocca/ LaPresse 2015 12september, Sport- MotoGP Gran Premio Tim di San Marino e della Riviera di Rimini - Misano World Circuit Marco Simoncelli - 2015 in the photo:Valentino Rossi, 3 tempo

Sedam dana posle Aragona trojica vodećih u šampionatu Valentino Rossi, Jorge Lorenzo i Marc Marquez doživela su nesreće na treninzima ili testiranjima.

Lider šampionata Rossi najbolje je prošao, samo sa ogrebotinama na njegovoj ruci posle pada na testiranju Michelin pneumatika.

„Pao sam tokom testa, ali nije bilo većih posledica, samo mala ogrebotina na mojoj ruci. Dobro sam i spreman sam za trku!“ Rekao je Rossi pred trku u Japanu.

Rossi ima 14. bodova prednosti u šampionatu nad timskim kolegom Lorenzom. Ali Španac je prošle subote povredio rame na treningu. Uprkos što mu je dijagnostikovano uganuće ligamenata, Lorenzo tvrdi da će se u Motegiu ‘trkati bez problema’, i siguran je da će to dati Rossiju malu psihološku prednost nakon što se još od letnje pauze mučio da odgovori na Lorenzov tempo po suvom.

Lorenzo je osvajao pobede u Motegiu protekle dve sezone, dok je Rossi bez pobede u Japanu od 2008.

„Mi smo na putu ka Motegiu da započnemo veoma važan deo sezone. Motegi je staza koju veoma volim. Tu sam vozio dobre trke u prošlosti, a i prošle godine sam imao dobar vikend, ali Lorenzo je bio bolji od mene pa me je pobedio.“

„Iz tog razloga moraću da dam sve od sebe jer je samo 14. bodova razlike između nas. Moramo dati maksimum jer smo konkurentni, što smo demostrirali do sada. Očekuju nas tri trke za redom i biće važno da ne napravim bilo kakvu grešku, ali u isto vreme da budem siguran da sam napravio najbolji mogući rezultat. Osećam se dobro.“

Marquez koji nakon pete ne završene trke ove sezone ima zaostatak od 79. bodova za Rossijem, imao je operaciju ruke koji je polomio tokom treninga.

On je praktično van borbe za titulu, ali njegova povreda i dalje može uticati na ishod šampionata jer je on vozač koji je najčešće oduzimao bodove od Rossija i Lorenza.

 

 

 

Foto: gazzetta.it

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video