Rossi: „Moja brzina je jednaka Lorenzovoj“

Uprkos što je bio u stanju da tokom trke isprati tempo svog Movistar Yamaha kolege Jorge Lorenza, Rossi nije mogao da nadoknadi izgubljeno vreme zbog startovanja sa sedme pozicije. Dvojica kolega su imala gotovo jednak tempo u trci a sada i broj bodova u šampionatu pred odlazak MotoGP karavana na legendarnu Assen stazu.

Povećanje temperature staze odgovaralo je Rossiju, koji se manje mučio od Lorenza. Najivači su posmatrali dramatične poslednje krugove dok je Rossi pokušavao da stigne Lorenza. Osvajanjem druge pozicije Rossi je zadržao vođstvo u šampionatu, mada ono iznosi samo jedan bod.

Valentino Rossi: „Nadao sam se da ću stići Lorenza, ali bilo je teško. Nažalost, zbog startovanja iz trećeg startnog reda sam mnogo izbugio čak i ako sam bio jak u prvom krugu. Nakon toga uvek sam bio tu. Zadovoljan sam jer sam imao dobar tempo, dobra podešavanja i moja brzina u trci je jednaka Lorenzovoj. Posle sedam trka imamo jedan bod razlike i sličan tempo, tako da mislim da će biti zanimljivo!“

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video