Rossi, Marquez i Lorenzo čestitali Rabatu

MotoGP zvezde Valentino Rossi, Marc Marquez i Jorge Lorenzo ujedinjeni su u pohvalama za Esteve Rabata, koji je osvojio Moto2 titulu u nedelju, posle svojih devet sezona u grand prix trkama.

Tokom prve četiri godine u klasi 125cc, Španac nije bio ni u prvih deset vozača. Ali Rabatov naporni rad se isplatio pa nakon što je sa desetog mesta došao na sedmo, potom treće, sada je prvi u moto2 kategoriji.

Dvostruki šampion kraljevske klase, Marc Marquez, jedan je od najbližih Rabatovih prijatelja u moto grand prixu.

“Zaista je sjajan osećaj videti ga na vrhu, zato što imam jako blizak odnos sa njim” rekao je Marquez, koji je imao među onima koji su čestitali Rabatu u park fermu. “Mi treniramo mnogo, dosta puta i zajedno. I znam šta je sve uradio i šta je sve žrtvovao da bi bio konkurentan ovde.”

“Svi znaju za napredak “Tita” u svetskom šampionatu. Svake godine je malo po malo napredovao i nikada nije odustajao. Jako je lepo videti ga na vrhu, videti njegovo lice, zato što je on vozač koji je najnapornije radio. On jednostavno živi za motore, jako sam srećan zbog njega”

Rossi, koji je nedavno pozvao Rabata i Marqueza da se pridruže grupi vozača na njegovom ranču u Tavulliji, je rekao: “ Sviđa mi se Rabat mnogo, zato što je on pre svega lud za motorima! Prvi put kada se zaustavio i sišao sa motora na ranču, njegovo lice, bilo je kao da su njegova usta bila van kacige, koliko se smešio i oči su mu bile skroz lude!

Sviđa mi se zato što kada je stigao(u grand prix), on nije bio fenomen.Borio se, radio i nije odustajao kako bi pokazao svoje veštine na motociklu. Mislim da je radio napornije od bilo koga kako bi pobedio na šampionatu, zaslužio je i sve čestitke od mene.”

Kolega, višestruki šampion, Lorenzo je dodao: Tito je pokazao da nepobeđuje samo najtalentovaniji vozač, već onaj koji najviše radi na svom talentu i mislim da će njegov talenat da će biti sve veći i veći.”

“On je pokazao svim mlađim vozačima da se sa motivacijom I teškim radom može sve postići. Po meni, mnogi mlađi vozači treba da slede Titov primer u svojim karijerama.”

Rabat će ostati u Marc VDS timu da brani svoju titulu u 2015.godini.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video