Rossi: „Jedva čekam povratak na podijum“

Valentino Rossi je na prethodnoj trci održanoj u Misanu zauzeo peto mesto, stekavši prednost od 23 poena u odnosu na timskog kolegu Jorgea Lorenza koji je pao i nije je završio. Sada se nada da će ostvariti najbolji mogući rezultat u Aragonu. Yamaha je imala nekoliko privatnih testova u Aragonu, tako da se od njih očekuju da krenu jako od samog početka i budu skoncentrisani isključivo na sitne detalje. U Misanu su predstavili i nova krilca, koja tamo i nisu imala neku bitnu ulogu, ali se od njih očekuje da se pokažu na stazi u Aragonu koja ima nekoliko dugih pravaca.

“ Rekao sam to mnogo puta, sada svaka trka ima svoju priču. Preostalo je 5 trka do kraja sezone. Znam da će biti veoma važno pobeđivati. Sada idemo u Aragon, gde smo bili na testiranju pre nekoliko nedelja. Rezultati su bili zadovoljavajući, ali je Jorge bio veoma brz. Naši konkurenti su na ovoj stazi uglavnom veoma dobri, tako da će predstojeći vikend biti izazov. Moramo dosta da radimo od samog početka, a nadam se i da će informacije koje smo prikupili na testiranju biti od pomoći. Atmosfera u timu je odlična, ja se osećam veoma dobro i jedva čekamo da se vratimo na podijum! „

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video