Rossi: „Jedna greška može biti fatalna“

Valentino Rossi kaže da je svestan koliko ga jedna greška može koštati u bori za desetu titulu i želi da u Sepangu bude konkurentan od samog početka.

Njegovo vođstvo u MotoGP šampionatu smanjilo se na 11. bodova pred dve preostale trke nakon što je na Phillipe Islandu završio četvrti dok je njegov timski kolega i jedini konkurent za osvajanje titule Jorge Lorenzo završio na drugom mestu iza pobednika Marca Marqueza.

Na kraju očaravajuće trke u Australiji, Rossi je ostao nezavodoljan. Italijan želi da se vrati na najviši stepenik podijuma u Maleziji kako bi povećao svoje vođstvo pred finale sezone u Valensiji.

„Preostale su samo dve trke šampionata i biće veoma važno da ne narpavimo nikakve greške,“ rekao je Rossi. „U Australiji smo imali dobru trku ali moglo je biti mogo bolje. U Maleziji odmah moramo naći dobar set-up. Svaka sesija će biti važna, ne samo trka.“

Rossi kaže da rezultat u Sepangu može biti oblučujući faktor za borbu u šampionatu. Međutim, Italijan veruje da će šampionat biti rešen u Španiji i priprema se za kraljevsku bitku za svoju desetu titulu.

„Trka u Sepangu je mnogo vredna i moramo imati najbolji rezultat u svakoj sesiji a onda pobediti,“ dodao je Rossi. „Na trku u Maleziji odlazimo sa lepom prednošću i to je svakako pozitivno.“

„Sada nam samo trebaju dve dobre trke da završimo ovu uspešnu sezonu. Dobro se osećam, u dobroj sam formi, i ja kao i momci iz tima smo spremi da damo sve od sebe.“

 

 

 

Foto: motogp.com

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video