Auto trke Rally

Rossi je pobednik Monster Energy Monza relija

Devetorstruki MotoGP šampion i vicešampion u sezoni koja je iza nas, uspeo je da se popne na najvišiti stepenik pobedničkog postolja u Monzi i pred domaćom publikom slavi ispred WRC vozača Thierryja Neuvillea u Hyundaiu i20.

Valentino Rossi već tradicionalno na kraju sezone prelazi sa dva na četiri točka i na domaćem reliju koji se vozi na stazi koja predstavlja kombinaciju čuvene staze Monza i puteva koji vode kroz nacionalni park.

Nakon što je pobednik prvog dana bio WRC vozač Neuville, Rossi je tokom drugog dana preuzeo vođstvo i u treći dan ušao uz prednost veću od pola minute. Pretposlednji, osmi, brzinac, osvojio je Neuville, ali mu nije pošlo za rukom da nadoknadi prednost koju je Rossi imao.

Poslednji brzinac osvojio je popularni broj 46 koji je kroz cilj prošao ispred braće Brivio, dok je Neuville prošao kao četvrti.

Rossi je nakon 2006, 2007 i 2012. godine, u 2015. godini po četvrti put postao pobednik Monster Energy Monza relija i tako na najbolji način završio dramatičnu sezonu u kojoj je u samoj završnici punoj kontroverzi izgubio titulu od klupskog kolege Jorgea Lorenza.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video