Rossi impresioniran novim menjačem

Valentino Rossi uspeo je da ostvari odličan tempo tokom prvog dana drugog testa u Sepangu i za jednu sekundu popravi svoje najbolje vrmeme sa Sepang 1 testa, u simulaciji kvalifikacija uprkos promeljivim uslovima na stazi u Maleziji.

Rossi je danas uspeo da testira potpuno besprekoran menjač i nakon toga izneo je svoje prvo mišljenje o novom delu:

„Svako u našem timu bio je radoznao za novi menjač i moj prvi utisak je prilično pozitivan. To nije velika promena, ali to je mala pomoć u kritičnim tačkama u kojima trebamo da napredujemo. Motocikal na kočenju i tokom kočenja je bolji i mislim da moramo da radimo na maksimalnom potencijalu. Srećan sam što sam završio na prvoj poziciji, jer sam bio najbrži od jutros.“

Rossi je postavio svoje vreme kruga oko podneva ali u preostala dva sata kiša je konstantno pretila da padne i konačno je pala, međutim on je bio zadovoljan što je imao priliku da poboljša svoj osećaj vožnje po mokrom.

„To je važno za nas da odvezemo nešto kilometara po mokrom jer ja nisam zadovoljan ponašanjem motocikla po mokrom. Prošle godine sam se mučio i već danas smo malo napredovali ali moramo da obavimo još neke testove i odvezemo još kilometara.“

 

 

Foto: mcn.com

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video