Rossi: „Imao sam problema na kočenju“

Devetostruki šampion sveta, ohrabren glasnim navijanjem italijanskih navijača, bio je u jednom trenutku na trećoj poziciji tabele vremena, ali je na kraju njegov najbolji krug od 1’48.211 bio dovoljan tek za devetu poziciju.

Valentino Rossi: “Popodnevni treninzi su dobro počeli. Nisam se osećao toliko loše na motociklu i imao sam dosta dobar tempo. Prilično sam zadovoljan, ali imao sam nekih problema na kočenju. Pokušali smo da izmenimo podešavanja tako da bih mogao jače da kočim, ali nismo našli dobro rešenje i na kraju sam se vratio na mom standardnom motociklu i odlučio da probama tvrđu prednju i zadnju gumu. Prednja nije bila tako loša, ali je zadnja bila previše tvrda i nisam imao dovoljno prijanjanja na levoj strani da bih gurati do maksimuma. Međutim, dobro je za nas što smo isptobali ove stvari i prikupili podatke da sutra pokušamo da izmenimo i poboljšamo motocikl, naročito na kočenju u poslednjem sektoru. Izgleda da je Jorge ima najbolji ritam, ali je Dovi takođe brz kao i Marquez. Tek je petak, tako da je prerano reći koga će biti najteže pobediti ali izgleda da su svi u dobroj formi.“

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video