Rossi: „Imali smo mnogo problema“

Valentino Rossi imao je određenih problema i završio je na devetoj poziciji na tabeli kombinovanih vremena prvog dana treninga u Jerezu.

Italijan koji trenutno vodi u šampionatu kasnio je 0.698s za svojim timskim kolegom Jorge Lorenzom koji je na vrhu tabele vremena.

Valentino Rossi: „Bio je to težak trening, naročito popodne. Mislim da sam mogao biti na boljoj poziciji ali sam odlučio da koristim samo tvrđu opciju i vozim samo na toj gumi, jer smo mislili da je to najbolja guma za trku. Nažalost, performanse su bile jako loše a i prolazna vremena takođe nisu bila dobra, tako da mislim da i meka takođe može biti opcija, ali to će biti teško. Sa visokim temperaturama u popodnevnim satima, staza čini da mnogo proklizavate i veoma je teško kontrolisati motocikll. Imali smo mnogo problema na ubrzanju jer smo patili od proklizavanja točkova i motocikl nije bio stabilan. Još uvek nemamo dobra podešavanja, tako da ćemo pokušati sutra ujutru da napredujemo. Imamo mnogo toga da obavimo, drugačiji balans motocikla, drugačije gume i druge opcije.“

 

Foto: motoblog.it

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video