Rossi i Rea mogući učesnici na 8 časova Suzuke

Valentino Rossi pokrenuo je gomilu glasina nakon objavljivanja na twitteru svoje slike tokom noćne vožnje na stazi sa jednostavnim komentarom „noćni trening“.

Sada se špekuliše da će devetostruki šampion nastupati sa potpuno novim R1 na ovogodišnjoj trci 8 časova Suzuke, gde bi mogao ukrsti koplja sa bivšim rivalom Casey Stonerom, koji je pre dve nedelje potvrdio svoje učešće na trci za Hondu.

Rossi je već učestvovao na Suzuki, gde je 2001 trijumfovao za Hondin tim snova pored tadašnjeg vladajućeg WSB šampiona Colina Edwardsa. Rossi je nebrojano puta izrazio želju da se vrati na legendarnu trku i navodno je 2013. bio blizu dogovora a tada bi nastupao zajedno sa Calom Crutchlowom.

Drugi čovek koji bi se mogao pridružiti Rossiju i Stoneru je trenutni lider WSB serije Jonathan Rea. Vozač Kawasakija u tandemu sa Ryuichi Kiyonari podebio je 2012. kada su obojica nastupala za Hondu. Rea je bio favorit za pobedu na Suzuki poslednje dve godine pre nego što je zbog povreda i mehaničkih problema odustao 2013 i 2014.

Špekulacije da bi Rea mogao da nastupa na Suzuki za zvanični Kawasaki tim podgrejala je činjenica da je Irac putovao u Suzuku između prve dve runde WSB serije u cilju testiranja japanse mašine superbike specifikacija, navodno u razvojne svrhe.

 

 

Foto: houseofjapan.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video