Rossi i Pedrosa u Suzukiju?

Tokom 2017. godine nas očekuje povratak KTM-a u MotoGP, ali bi taj događaj mogao potpuno da ostane u senci nečeg drugog.

Naime, kako prenosi španski portal “Motociclismo”, na pomolu je veliki transfer dva vozača u Suzuki, dva vozača kojima na kraju 2016. godine ističu ugovori sa aktuelnim timovima.

Ukoliko se ovi navode ispostave tačnim, boje Suzukija bi od 2017. godine branili Valentino Rosi i Dani Pedrosa!

Već je poznato da Doktoru na kraju naredne sezone ističe ugovor, a sukob sa Lorencom bi mogao da bude motivacija Rosiju da promeni ekipu. S druge strane, ukoliko se nađe u Suzukiju, Pedrosa bi po prvi put od dolaska u kraljevsku klasu, 2006. godine, promenio tim.

Kako prenosi ovaj španski portal, Pedrosijevo mesto u Hondi bi zauzeo aktuelni vozač Suzukija, Maverik Vinjales, dok za sada niko ne konkuriše kao eventualna Rosijeva zamena.

Prava “bomba” za završetak uzbudljive MotoGP godine, a u narednim danima ostaje da vidimo da li su tvrdnje o dolasku ova dva vozača u Suzuki tačne.

Autor: Nikola Lasica, Moto Berza

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video