Rossi i Lorenzo o glasinama o Suzuki

Yamahini MotoGP vozači odgovorili su o glasinama koje se ovih dana protežu po novinama, a koje kažu da će njih dvojica ove godine nastupati na čuvenoj endurance trci 8h Suzuke.

„Čuo sam to. Kao prvo, voleo bih da vozim zajedno sa Lorenzom, bilo bi interesantno i zabavno. Kao i trkanje na Yamahi R1.“ – rekao je Rossi, koji nastavlja – „Ali, zaista ne znam kada se ove godine vozi Suzuka. Vozio sam tu trku 2000. i 2001. godine i bilo je zanimljivo. Međutim, vi morate otići dva ili tri puta do Japana zbog testiranja, a i sama trka je prezahtevna. Ove godine će biti teško, ali zašto ne u budućnosti?“

Jorge Lorenzo je rekao da priča o zajedničkom učešću na nekoj trci postoji, ali da je to plan za budućnost.

„Vale i ja smo razgovarali o tome kako bi bilo dobro da zajendo učestvujemo na ovoj trci ili na nekoj automobilskoj trci poput 24h Le Mana, jer smo obojica veliki ljubitelji automobila. Međutim, u ovom trenutku je previše riskantno za nas dvojicu da se pojavimo na 8h Suzuke. Yamaha nam do sada ništa nije rekla, tako da vam ništa ne mogu reći.“ rekao je Španac.

Izvor: crash.net

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video