Rossi ‘fokusiran i pripremljen’

Valentino Rossi, vozač Movistar Yamahe, je optimističan što se tiče svojih izgleda uoči treće trke u sezoni, u Argentini, koja je ovog vikenda.

36-godišnjak je prvi na tabeli, i posle snažog početka sezone ima jedan bod više u odnosu na Ducatijevog Andreu Doviziosa, i pet bodova u odnosu na Hondinog Marca Marqueza.

Rossi je svoju pobedu u Kataru ispratio još jednim podijumom(treće mesto) u Ostinu, u Teksasu, a devetostruki šampion cilja još jedan podijum na stazi Termas de Rio Hondo, na kojoj je završio četvrti na inauguralnoj trci u 2014.

„Drago mi je što idemo u Argentinu, zato što mi se sviđa staza. Nadam se da će biti bolje stanje podloge, nego što je bilo prošle godine, zato što su staza i raspored dobri“, rekao je Rossi.

„Takođe, staza nije loša za našu YZR-M1, ali prvo ćemo nekoliko dana da odmorimo, i onda ćemo da se fokusiramo i pripremamo za trku.“

Rossi je otkrio da želi da nastavi trkanje na najvišem nivou u MotoGP-iju i posle njegovog trenutnog ugovora sa Yamahom, koji ističe 2016.godine, rekavši da se nada da „neće biti moj poslednji.“

 

Foto:www.omnimoto.it

Video