Rossi: Ducati se može boriti sa Hondom i Yamahom

Devetostruki svetski šampion Valentino Rossi koji se nije proslavio u svom „izletu“ u Ducati, veruje da će Ducati GP15 biti konkurentan Yamahi i Hondi.

Valentino je napomenuo da je Gigi Dall’Igna uneo značajne izmene u sam izgled novog GP motora, a Ducatijeva prednost je u tome što i dalje imaju mogućnost korišćenja mekših smesa pneumatika na kvalifikacionim treninzima.

„Previše sam zabrinut po pitanju Ducatija. Ni unapređeni stari model nije loš.“ rekao je novinarima Doktor. „U jednu ruku imaju prednost jer mogu koristiti mekše gume. Sa prethodnim modelom Iannone je išao iznenađujuće brzo, a ovaj motocikl je još bolji i primećujemo da su svi vozači srećni zbog toga. Vidljiv je korak napred koji su napravili i verujem da će parirati Hondi i Yamahi.“

„Tokom treninga mislim da će konstantno biti ispred nas jer imaju tu prednost sa gumama. Međutim, mislim da ćemo mi biti bolji u trkama, pogotovo u drugom delu trke, kada izdržljivost pneumatika dolazi do izražaja.“ završava Rossi koji je drugi dan drugog treninga na Sepangu završio na šestoj poziciji.

foto: crash.net

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video