Rossi drugi – Napredak po pitanju ECU

Valentino Rossi, vozač Movistar Yamaha tima dao je pozitivnu ocenu novoj M1, nakon prvog dana testiranja u Sepangu sa Michelin gumama i MotoGP specifikacijom za ECU.

Italijan je napravio ubedljivo najviše krugova – 55, i napravio drugo najbolje vreme 2:01,717 što je bilo čak 1.033 sekundi sporije od klupskog saigrača i aktuelnog šampiona Jorgea Lorenza.

Rossi u Maleziji ima tri motocikla. Prošlogodišnju M1 sa kojom se uvozavao, i dve Yamahe M1 za 2016. godinu. Jedna koja je približnija prošlogodišnjem modelu, i druga koja je pretrpela radikalne promene. Doktor je izuzetno pohvalio inženjere koji su u odnosu na Valensiju znatno unapredili elektroniku, kao i Michelin koji je „sredio“ prednju gumu.

Kako 36ogodišnji Italijan kaže, znali su da će ECU biti manje sofisticiran od prošlogodišnjeg, ali nije verovao da će razlike biti tako male. Takođe je napomenuo da vidi još prostora za napredak po pitanju pneumatika, ali da je Michelin na dobrom putu.

Rossi je još napomenuo da se postavke motocikla za Bridgestone ne može voziti na Michelinu i obratno. Timovi će se dosta truditi prilikom podešavanja motocikala, jer se prošlogodišnje informacije gotovo i ne mogu koristiti. Putanje su drugačije, kao i ulasci u krivine.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video