Rossi: Dosta smo unapredili motor

Tokom srede Valentino Rossi je vredno radio na podešavanjima motocikla za Michelin gume. Uspeli su da nadoknade gotovo sekundu, a Rossi je odvezao sedmo najbolje vreme.

„Drugi dan je bio dobar za nas. Napravio sam veliki broj krugova i pokušao sam da se dodatno priviknem na nove gume. Srećan sam jer krugovi koje sam vozio popodne nisu bili toliko loši. Potrošio sam mnogo vremena da bih shvatio kako gume rade, ali sam uspeo.“ kaže Rossi.

„U poređenju sa jučerašnjim danom, unapredili smo motor, pogotovo prednji kraj koji sada ima bolji odziv. Radili smo pomalo i na ECU za narednu godinu. Unapredili smo motor, ali biće tu još mnogo posla. Po meni, moramo da nastavimo vredno da radimo. U velikom smo problemu, pre svega zbog Michelin guma i distribucije mase. Ovo je tek prvi korak, ali nije loše jer smo uspeli da skinemo celu sekundu, ali moraćemo da napravimo još mnogo kilometara. “ završava Doktor.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video