Rossi: „Dao sam svoj maksimum“

Doktor je u Aragonu startovao sa šeste pozicije. Dva munjevito brza kruga omogućila su njegovom kolegi Lorenzu da se odvoji zajedno sa Marquezom dok se Rossi borio sa Andreom Iannoneom i Danijem Pedrosom. Pošto je Marquez pao već u drugom krugu, bitka između Rossija i Pedrose postala je još važnija za Italijana, jer je nastojao da izgubi što manje veoma važnih bodova u borbi za titulu.

Krug po krug Rossi je progonio Repsol Hondu, i u poslednjim krgovima pokušao je da se probije napred, ali je Pedrosa uzvratio svaki put, uz gromoglasne ovacije mnogobrojne publike na Aragonu. Rossi je još jednom pokušao u poslednjoj krivini ali je Pedrosa imao veću izlaznu brzinu i uspeo je da zadrži drugu poziciju.

Valentino Rossi: „Sve sam pokušao, jer je bilo važno da budem drugi i izgubim svega pet bodova za Lorenzom, ali Dani je bio veoma jak. Sve sam pokušao, ali je na kraju ipak on pobedio. Sa druge strane zadovoljan sam trkom. Pre svega bilo je zabavno, a drugo bio sam veoma konkurentan, bio sam jak u trci i ovo je bila moja najbolja trka u karijeri u Aragonu, i naravno, ova staza je uvek teška. Ali sada moramo da gledamo napred i pokušamo da budemo bolji. Ostao sam iza Danija jer je na početku bilo veoma teško za obilaženje i nisam imao dobar tempo da ostanem na vrhu. Tako da sam morao da se za sve borim u poslednjem krugu. Pokušao sam da ga obiđem tamo gde sam video da je jak, ali već kod prvog obilaženja video sam da je Dani bio veoma jak, jer se uvek vraćao.“

„Pokušao sam da ostanem koncentrisan i ostanem na idealnoj putanji, ali u poslednjem krugu dotakli smo se i otišao sam preko ivičnjaka tako da sam u tom momentu mogao jedino da idem na sve ili ništa. Sada idemo u Motegi, to je staza koju volim, gde sam prošle godine imao dobru trku. Ali Jorge je prošle godine bio jači od mene i bio je u stanju da pobedi. Iz tog razloga moramo da damo maksimum, razlika je samo 14. bodova i biće veoma teško, jer je prednost vema mala. Moramo dati maksimum, jer smo konkurentni.“

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video