Moto trke MotoGP

Rossi: „Bio sam tu, ali nisam učestvovao u borbi“

Završivši trku na četvrtoj poziciji, Valentino Rossi izjavio je da je problem možda bio u izboru pneumatika. Lorenzo je za trku izabrao tvrdu prednju, a meku zadnju gumu. Rossi je ipak, izabrao tvrdu prednju, a srednje tvrdu zadnju gumu.

Uprkos odlićnom startu i brzim krugovima u poslednjem delu trke, nije bio u prilici da ugrozi Marquezovo mesto na podijumu. Čak i kada je bio blizu Marcu i Dovoziosu koji su vodili medjusobnu bitku, nije uspeo da ih obidje. Samo 0.1 sekunda ga je delila od podijuma.

“ Na kraju, trka je bila veoma dobra, intenzivna, sa jakim tempom od početka do kraja, ali nažalost, ostao sam pozadi i nisam imao dovoljno brzine za napad. Bio sam tu, ali nikada nisam bio u pravoj borbi. Uvek sam malo zaostajao. Moramo biti brži, a drugačiji izbor pneumatika bi možda nešto promenio. To ne znamo. Možda bih sa mekšom gumom bio brži, a možda i sporiji. Nisam na podijumu, ali je trka bila dobra. Moramo još da radimo, ali sa sigurnošću mogu da kažem da smo konkurentni. „
“ Prošlogodišnja trka u Argentini je bila fenomenalna. Tempo je bio odličan. Ipak, ove godine će biti drugačije. Posebno zbog guma. Moramo da razumemo naš potencijal ove godine. „

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video