Rossi – Bilo je neverovatno

Valentino Rossi je danas učinio neverovatnu stvar, obišavši 22 vozača u samo pet krugova. Pet uvodnih krugova u Valensiji ostaće zapamćeni kao verovatno najbolji krugovi zabeleženi u karijeri vremešnog Italijana.

„Gradili smo sezonu od početka i sada na kraju mogu da kažem da je ovo bila neverovatna sezona. Tokom cele sezone sam bio konkurentan i nikada nisam pravio greške. Nakon trke u Motegiju mislio sam da imam šanse da osvojim titulu. Međutim, na trci u Australiji se nešto promenilo i videli smo nešto što je do sada bilo neviđeno u našem sportu.“ započinje Rossi intervju za MotoGP.com.

„Mislim da je situacija već loša, a danas je bila izuzetno neprijatna za svakoga, jer je Marquezovo ponašanje veoma loše za sve, pogotovo za sport. Dogodilo se nešto zaista neočekivano, Hondin vozač je omogućio Yamahinom vozaču da pobedi, rizikujući da izgura svog timskog kolegu. U svakom slučaju, to je nešto što moramo da prihvatimo.“

„Srećan sam jer se dokazalo ono što sam pričao u Australiji i ne razumem ponašanje Marqueza, ali se iskreno nadam da će u budućnosti shvatiti šta je uradio tokom poslednje tri trke sezone. Honde su bile brže, pogotovo u drugom delu trke, ali je Marquez štitio Lorenza, kao što je to činio tokom prethodne dve trke. Na kraju, mislim da Lorenzo neće biti previše srećan, jer ovo nije titula koju je osvojio.“ završava Rossi intervju.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video