Rossi: “ Bićemo bolji u Brnu „

Budući da je tokom trke u Indianapolisu bio van borbe za prvo mesto, vodeći u šampionatu, Valentino Rossi, nada se većoj konkurentnosti na predstojećoj trci u Brnu. S obzirom na loš rezultat u kvalifikacijama koji je morao dosta da popravi tokom trke, završivši na trećem mestu, prednost u odnosu na timskog kolegu Jorgea Lorenza, smanjena je za 9 poena.

Ipak, Doktor je mogao da prođe i gore, jer je Lorenza u završnoj fazi trke prestigao Marquez, a i Rossijeva borba sa Pedrosom bila je neizvezna do samog kraja.

“ Nema puno vremena za odmor, ai srećan sam što idemo u Češku. Na kraju, trka u Indianapolisu nije bila tako loša, još jedan podijum za nas. Vikend u Americi nije počeo najbolje, imali smo dosta poteškoća i bilo je veoma teško naći bolje podešavanje za trku. Na kraju, nakon zagrevanja, odradili smo dobar posao, završili treći i i dalje smo prvi u šampionatu.  “

“ Staza u Brnu je lepa, volim je više nego ovu u Indianapolisu, ali s druge strane, moj timski kolega, Jorge Lorenzo je jako dobar na toj stazi. Marc će takođe biti odličan, kao i u Indianapolisu. Daćemo svoj maksimum ovog vikenda kako ne bi izgubili više poena, ali osećam se vrlo dobro i nadam se dobroj trci. “

Prva Rossijeva pobeda u Brnu bila je 1996. , a prošle godine je završio treći iza Pedrose i Lorenza.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video