Rosi otkrio novu Jamahu!

Predstavnici Yamahe otkrili su novi motor na salonu motocikala u Milanu – EICMA 2014. Predstavljeni su novu  generaciju svog najjačeg modela YZF-R1 i specijalnu verziju R1M. Ovi motori namenjeni su isključivo obožavateljima trkačkih modela Yamahe.
07_YZF-R1_VRC1_3

 

 

 

 

12_YZF-R1M_BWM2_4

Prezentovanju novih modela prisustvovala su i dva fabrička MotoGP vozača Yamahe,legenda Valentino Rossi i Jorge Lorenco, pored predstavnika ove kompanije iz Japana. Rosi se zahvalio predstavnicima Yamahe što su ga uključili u ovaj za razvoj važan projekat, smatra da su obavili sjajan posao.

Yamaha Launches YZF-R1

Specijalna verzija R1M ima i elektronsku kontrolu oslanjanja, karbonski oklop veoma male mase, ali i digitalni uredjaj koji snima sve relevantne informacije tokom vožnje, koje će biti od naročite koristi sportski nastrojenim korisnicima.

Nove modele pokreće potpuno nov četvorocilindarski, vodom hlađen motor, zapremine od neverovatnih 998 kubnih centimetara, rukavci radilice nalaze se u jednoj ravni u „crossplane“ kolenastom vratilu. Agregat oslobadja 200 konjskih snaga, a novi R1 je i prvi serijski motociklmkoji poseduje senzore položaja sa neverovatnih 6 osa: 3 ose za ugaonu brzinu i još 3 za ubrzanje.

Yamaha Launches YZF-R1

Novi R1 će se na evropskom tržištu naći u martu 2015. godine, dok će se na tržištu SAD-a pojaviti kasnije, tokom 2015. godine.

 

Zanimaju nas vaši favoriti za pobedu u poslednjoj trci ove sezone! Glasajte na:
http://www.trke.rs/moto-gp-sta-ce-se-desiti-u-valensiji/

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video