Rosbergu Velika nagrada Španije

Nico Rosberg je na Katalunji došao do prve pobede u sezoni. Sam početak trke obeležio je nešto lošiji start Luisa Hamiltona. To je odlično iskoristio Sebastian Vettel i tako izbio na drugo mesto. Upravo taj trenutak nas je najverovatnije uskratio za borbu za prvo mesto.

Luis nije mogao nikako da pretekne Sebastiana Vettela, delom zbog same konfiguracije staze, delom zbog greške pri prvoj promeni guma. Rosberg je sve vreme vozio svoju trku i gradio prednost malo po malo.

U nastavku trke Mercedes menja strategiju za Hamiltona i zahvaljujući odličnom sprovođenju strategije Luis uspeva da preuzme drugo mesto od Vettela ali je bilo suviše kasno za juriš na prvo mesto.

Dobru trku je imao i Pastor Maldonado koji je tradicionalno brz na ovoj stazi ali je pomalo nesrećan splet događaja doveo do odustajanja od trke.

Na žalost svih navijača McLarena, moraće još malo da pričekaju bodove. Button je završio na 16. mestu dok je Fernando Alonso morao da odustane zbog problema sa kočnicama.

Kompletan poredak:

1. N. Rosberg

2. L. Hamilton

3. S. Vettel

4. V. Bottas

5. K. Raikonnen

6. F. Massa

7. D. Ricciardo

8. R. Grosjean

9. C. Sainz

10. D. Kvyat

11. M. Verstappen

12. F. Nasr

13. S. Perez

14. M. Ericsson

15. N. Hulkenberg

16. J. Button

17. W. Stevens

18. R. Merhi

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video