Rosbergu pol pozicija

Na kvalifikacijama poslednjeg trkačkog vikenda šampionata Formule 1 u 2014. godini, Nico Rosberg koji je u borbi za titulu, osvojio je prvo startno vreme na kvalifikacijama, u poslednjem krugu, vozeći krug s vremenom 1.40,484,

Sa drugog mesta startovaće Rosbergov klupski kolega i jedini suparnik u borbi za titulu Lewis Hamilton, koji je krug prošao 0,386 sekundi sporije od prvoplasiranog. Bottas, vozač Williams Merceda, koji će tokom sutrašnje trke imati odlučujuću ulogu u borbi za šampionsku titulu startovaće sa treće pozicije, jer je najbrži kvalifikacioni krug odvezao 0,545 sekundi sportije od vodećeg.

Podsećamo, ukoliko Nico Rosberg pobedi na sutrašnjoj trci, a Lewis Hamilton završi na trećoj ili nižoj poziciji, titula će pripasti Nemcu. U suprotnom, titula će pripasti Britancu.

Drugi startni red kompletiraće Bottasov klupski kolega Felipe Massa, ostavljajući iza sebe Red Bullov dvojac – Ricciardo i Vettel u trećem startnom redu. Daniil Kvyat impresionirao je sedmom startnom pozicijom, ispred Janeson Buttona. Kimi Raikkonen će sutra krenuti sa devete startne pozicije, jer je na kvalifikacijama iza sebe ostavio klupskog kolegu Fernanda Alonsa.

Izvor: Formulino.hr

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video