Rosbergu pol pozicija, Kvyat izleteo

2015 F1 Pre Season Test 3 - Day 2 Circuit de Catalunya, Barcelona, Spain. Friday 27 February 2015. Nico Rosberg, Mercedes F1 W06 Hybrid. World Copyright: Glenn Dunbar/LAT Photographic. ref: Digital Image _W2Q4445

Nico Rosberg postavio je najbrže vreme na kvalifikacijama u Suzuki, sa vremenom od 1m 32,584s. Sa 0,76s zaostatka, drugo mesto zauzeo je njegov timski kolega Lewis Hamilton. Treće mesto pripalo je vozaču Williamsu, Valtteriju Bottasu.

Vettel se izborio za četvrtu startnu poziciju, a Kimi Raikkonen za šestu. Između vozača Ferrarija, na petoj poziciji nalazi se drugi vozač Williamsa Felipe Massa. Sedma pozicija pripala je Ricciardu, osma Grosejanu, a deveta Perezu.

Deseto startno mesto pripada Daniilu Kvyatu. Ipak, postavlja se pitanje da li će se pojaviti sutra na trci, zbog incidenta koji mu se dogodio 2 minuta pred kraj Q3. Prilikom izlaska iz krivine, točkom je zakačio travu, izgubio kontrolu nad bolidom i levom stranom udario u zid, odleteo u vazduh i okrenuo se. Bolid je veoma oštećen, oktinuta su oba leva točka, po šljunku su bili delovi kočnica, a leva strana šasije je potpuno uništena. Na sreću, Kvyat je dobro i sam je izašao iz bolida. Nakon ovog incidenta, kvalifikacije su prekinute.

_85762393_redbull'sdaniilkvyat

U Q3 nisu prošli Hulkenberg, Sainz, Maldonado, Verstappen i Fernando Alonso.

U Q2 nisu prošli  Jenson Button, Marcus Ericsson, Felipe Nasr, Stevens i Rossi.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video