Rosberg željno iščekuje trku u Belgiji

Mercedes-AMG's German driver Nico Rosberg celebrates pole in the parc ferme after the qualifying session at the Silverstone circuit in Silverstone on July 5, 2014 ahead of the British Formula One Grand Prix. AFP PHOTO / TOM GANDOLFINI (Photo credit should read Tom Gandolfini/AFP/Getty Images)

Nico Rosberg izjavio je da je svestan da mora početi da stvara i koristi šanse koje mu se ukažu na trci, kako bi smanjio zaostatak u bodovima za svojim timskim kolegom Lewisom Hamiltonom.

Na poslednjoj trci u Mađarskoj, Rosberg je u jednom trenutku bio drugi i bio na putu da smanji jaz jer je Hamilton bio daleko iza njega, nakon dve greške koje je napravio ranije u trci. Međutim, pukotina na krilu nastala u 64. krugu, nakon kontakta sa Danielom Ricciardom, dovela je do toga da Nico trku završi iza Hamiltona povećavši razliku u bodovima za još četiri.

“ Mađarska je za mene bila veliko razočarenje i od tada sam nestrpljiv da se vratim na stazu. Kada je razlika u bodovima tako mala, svaka prilika da se osvoje je veoma važna. Na meni je da te šanse iskoristim, ali i da ih pre toga stvorim. To je definitivno moj cilj u drugoj polovini sezone. Spa je fantastična staza, mislim da na njoj svi vozači uživaju i trka uvek bude odlična. Radujem se tome. „

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video